Na een overlijden komen er veel emoties bij u boven.
Tegelijkertijd komen er ook allerlei praktische vragen op u af

  • Wat moet in nu als eerste regelen?
  • In welke plaats moet ik aangifte doen?
  • Mag de overledene thuis blijven of moet hij/zij direct naar een rouwcentrum of mortuarium?
  • Binnen hoeveel dagen moet de begrafenis of crematie plaatsvinden?
  • Kies ik voor een traditionele of een alternatieve uitvaart?
  • Waaruit kan ik eigenlijk allemaal kiezen bij de organisatie van een uitvaart?
  • Hoe zou de overledene zelf zijn/haar uitvaart geregeld hebben?
  • Kortom: hoe organiseer ik een afscheid in stijl dat aansluit bij het leven van mijn dierbare?

U belt, wij komen wanneer u dat wenst

Na het overlijden of in sommige gevallen ook al in de dagen ervoor, neemt u contact met ons op. Wij komen op het moment dat u dat wilt. Soms is dat direct na het overlijden; soms is dat pas na een halve dag. Nabestaanden willen dan nog liever een tijdje alleen zijn met hun partner of familielid en wensen niet direct een vreemde in hun nabijheid.

Alles is bespreekbaar

Het is goed mogelijk en tegenwoordig steeds gebruikelijker de overledene thuis op te baren tot de begrafenis of crematie plaatsvindt. U kunt dan nog elke dag even bij hem/haar zijn en ook familie en vrienden kunnen op elk gewenst moment afscheid nemen. Maar misschien vindt u het prettiger om uw dierbare naar een rouwcentrum of mortuarium te brengen. Wij zorgen ervoor dat wat u ook kiest op passende wijze wordt gerealiseerd.

Verder informeren we u graag over de mogelijkheden op het gebied van begraven, cremeren, rouwauto’s, rouwdrukwerk, advertenties, muziek, bloemen en kisten. Ook moeten we stil staan bij het al dan niet organiseren van een condoleance bezoek, een avondwake en een afscheidsdienst. U beslist over elk onderdeel van de uitvaart zodat het een plechtigheid wordt zoals u en uw dierbare zich dat hadden voorgesteld.

De invulling van de uitvaartplechtigheid

Voor de organisatie van de uitvaart kunnen we met u over het leven van uw partner of familielid praten en alle dingen die daarin belangrijk waren: u, het gezin, de familie, vrienden, de buurt, het werk, collega’s, hobby’s, sport, vrijwilligerswerk, etc. Met u kijken we hoe dit tot uitdrukking kan komen in de uitvaartplechtigheid. Op deze manier ontstaat er een persoonlijke uitvaart, een uitvaart die precies aansluit bij het leven van uw dierbare. Een afspiegeling van zijn/haar leven.

Gebruik maken van het internet?

Als u daar voor zou voelen kunnen we een website voor u maken met foto’s van de overledene, met teksten en tekeningen van kinderen en kleinkinderen. Als u dat wilt kunnen we ook een digitaal condoleance register openen. Wij laten u de mogelijkheden zien en u kiest wat bij u past.

Samen met u, in uw tempo, op uw manier

Samen met u kunnen we uw wensen omtrent het laatste afscheid van uw dierbare inventariseren en realiseren, in uw tempo en op uw manier. We zullen ons uiterste best doen dit deel van het rouwproces zo goed mogelijk te laten verlopen zodat u na vele jaren nog met een positief gevoel hierop terugkijkt. Dat zien wij als onze taak en onze verantwoorde lijkheid. Die taak nemen we heel serieus op ons. Neem gerust contact met ons op.

Voor verzekerden en niet verzekerden

U kunt altijd bij ons terecht. Of u nu een verzekering heeft afgesloten of niet. Wist u dat u ongeacht uw verzekering altijd zelf voor een uitvaart onderneming kunt kiezen? U bent nooit verplicht de uitvaartonderneming te kiezen die uw verzekeraar u aanbiedt. Anders dan de verzekeraar u wil doen laten geloven, maakt het voor u financieel gezien, niets uit. U krijgt het bedrag of de diensten waarvoor u verzekerd bent altijd vergoed.

Bij leven uw uitvaart regelen?

Soms denken mensen na over de eindigheid van het leven en ontwikkelen ook idee?n over hoe hun eigen uitvaart eruit zou moeten zien. Sommige mensen willen dit ook vastleggen zodat anderen daar later rekening mee kunnen houden. Zou u hier eens over willen praten met iemand die hier beroeps-matig kennis van heeft of wilt u meer informatie over de wijze waarop u uw wensen over uw eigen uitvaart kunt vastleggen, dan kunt u ook daarvoor bij ons terecht.


Mozartlaan 51 tel0346 55 38 17
3603 BE fax0346 57 98 90
Maarssen mob06 515 22 838

e-mail: info@corneliabloem.nl