Na het overlijden van uw kind komen er veel emoties bij u boven. Tegelijk komen er ook allerlei praktische vragen op u af.

 • Wat moet ik nu als eerste regelen en wie kan ik waarvoor bellen?
 • In welke plaats moet ik aangifte doen?
 • Hoe lang mag ik mijn kind nog bij me houden?
 • Hoeveel dagen mogen er maximaal zijn tussen het moment van overlijden en de begrafenis/crematie?
 • Mag ons kind thuis blijven tot de uitvaart of moeten we hem/haar naar een rouwcentrum brengen?
 • Kiezen we voor cremeren of voor begraven?
 • Moet ik mijn kind in een rouwauto vervoeren of kunnen we onze eigen auto gebruiken?
 • Zullen we ons kind in een kist(je) leggen of zijn er alternatieven?
 • Kan ik zelf een rouwbrief maken of zijn er passende kaarten in een bestaande collectie?
 • Kortom: Hoe organiseer ik een mooie kinderuitvaart?
 • En wie zou mij hierbij kunnen helpen en adviseren?

 

 

Wat kunt u van ons verwachten?

Na het overlijden of in sommige gevallen ook al in de dagen ervoor, neemt u contact met ons op. Wij komen op het moment dat u dat wilt. Soms is dat direct na het overlijden; soms is dat pas na een halve dag. Ouders willen dan nog liever een tijdje alleen zijn met hun kind en wensen dan niet direct een vreemde in hun nabijheid.

Als we komen kunnen we uw kind samen wassen, aankleden, “mooi” maken en in bed of op een baar leggen. Het is goed mogelijk en steeds vaker gebeurt het dat ouders hun kind thuis willen houden totdat hij/zij begraven of gecremeerd wordt. U kunt dan nog elke dag even bij uw kind zijn en ook familie en vrienden kunnen op elk gewenst moment afscheid nemen. Misschien vindt u het prettiger om uw kind naar een rouwcentrum of mortuarium te brengen. Wij zorgen ervoor dat wat u ook kiest op passende wijze gerealiseerd wordt.

De invulling van de uitvaartplechtigheid

Voor de organisatie van de uitvaart kunnen we met u praten over het leven van uw kind en alle dingen die voor hem/haar belangrijk waren. Van welke boekjes, liedjes of gedichtjes hield uw zoon of dochter. Had hij/zij een favoriete kleur? Welke spelletjes deed uw kind graag, waren er hobby’s, lid- maatschappen van sport- of muziek verenigingen? Ging uw kind graag naar school? We kunnen het allemaal terug laten komen in de uitvaart plechtigheid. Op deze manier ontstaat er een persoonlijke uitvaart, een uitvaart die precies aansluit bij het leven van u en uw kind. Een afspie-geling van zijn/haar leven.

Gebruik maken van internet?

Als u daar voor zou voelen kunnen we een website voor u maken met foto’s van uw kind, tekeningen, teksten en / of een condoleance register. Wij laten u de mogelijkheden zien en u kiest wat bij u past.

Samen met u, in uw tempo, op uw manier

We kunnen naast u gaan staan om samen met u uw wensen omtrent het laatste afscheid van uw kind te realiseren. We zullen ons uiterste best doen dit deel van het rouwproces zo goed mogelijk te laten verlopen zodat u na vele jaren nog met een positief gevoel hierop terugkijkt. Dat is onze taak en onze verantwoordelijkheid. Die nemen we heel serieus op ons.

Neem gerust contact met ons op. Ook in de avonduren. We helpen u graag.


Mozartlaan 51 tel0346 55 38 17
3603 BE fax0346 57 98 90
Maarssen mob06 515 22 838

e-mail: info@corneliabloem.nl